maart 16, 2019

Nieuws

Het Corona virus

De eerste prioriteit voor de Naoberhoeve is het welzijn van onze dieren, vrijwilligers en medewerkers. We volgen het nieuws rondom het Corona virus op de voet.

De richtlijnen van het RIVM en de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus heeft ons doen besluiten om de geplande activiteiten op de kinderboerderij tot en met (in ieder geval) 6 april op te schorten

*Dit betekent dat de brede school activiteiten, cursussen en kinderfeestjes niet door zullen gaan*

Nieuwe ontwikkelingen zullen wij blijven communiceren via onder andere de website en onze Facebook pagina.

We hopen op jullie begrip en jullie weer te zien bij de activiteiten wanneer dit weer mogelijk is.

Mochten er verder vragen zijn, kunt u contact opnemen met het beheer van de kinderboerderij.

Cursus Dierverzorging Naoberhoeve is van start gegaan.
Met medewerking van de Welkoop uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en de Gemeente Emmen hebben we de cursus Dierverzorging zo op kunnen zetten dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. De cursus kent twee niveaus en bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert voer klaar maken voor de dieren, het hok en plein schoonmaken van mest, observeren/tellen van de dieren, hooi aanvullen, water- en voerbakken schoonmaken en je materiaal weer schoon opbergen. Niveau 1 is gericht op de konijnen en cavia’s en niveau 2 op de schapen, geiten, pony’s, kippen en herten. Wil jij je meer weten over deze cursus of je zelfs opgeven? Ga dan naar de pagina Activiteiten.

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);


– Dit jaar de stagiaires van het Terra college en PRO Emmen ons komen ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Hier zijn we erg blij mee, want mankracht kunnen we altijd gebruiken (hint). Ook komt iedere woensdag twee groepen leerlingen van PRO Emmen om ons te helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren en het terreinonderhoud in het kader van het vak ‘Groen & Dier’.

– De Bredeschool-activiteiten wederom goed bezocht worden 

– Mede door sponsoring van de Gemeente Emmen en de Welkoop uit Veenoord hebben we materiaal kunnen aanschaffen om onze cursus dierverzorging (niveau 1 en 2) voor kinderen van de basisschool van start te kunnen laten gaan. 

– En onze vrijwilligers die je veel op ons terrein ziet gaan in oktober voor hun BHV diploma, verzorgt door RenĂ© Hengstman van Hengstman AOT uit Erica. 

Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!