maart 16, 2019

Nieuws

Vacature Beheerder kinderboerderij de Naoberhoeve (32 uur)

Wie zijn we ? Stichting Kinderboerderij “De Naoberhoeve” is opgericht op 10 december 1980, toen nog onder de naam “Het Wildhofje” en zijn gevestigd in het dorp Erica. We zijn verantwoordelijk voor de verzorging van de dieren en het onderhoud van de gebouwen en het terrein en we willen stimuleren dat kinderen uit Erica en omgeving leren omgaan met boerderij dieren. Daarnaast willen we een welkome plek zijn waarbij ontmoetingen kunnen plaatsvinden voor kinderen en volwassenen uit het dorp. Voor meer informatie, zie onze website www.naoberhoeve-erica.nl
Wat zoeken we ? Door het vertrek van onze huidige beheerder per 1 februari aanstaande zoeken we een beheerder voor onze kinderboerderij voor 3 tot 4 dagen per week. Het gaat hier om een betaalde functie en we verwachten dat je minimaal een MBO opleiding hebt afgerond, dan wel dat je kunt aantonen dat je dit niveau hebt.
Wat verwachten wij van jou in deze functie ? Bezoekers gastvrij ontvangen en voorzien van educatieve voorlichting en daarbij zorgdragen dat de bedrijfsvoering op de Naoberhoeve gaande blijft. Daarnaast begeleid je medewerkers die tijdelijk bij de kinderboerderij worden ingezet zoals stagiairs of mensen met een afstand tot de arbeidsmarkt die bij de Noaberhoeve worden begeleidt tot zij weer op de arbeidsmarkt terecht kunnen. Wanneer je aantoonbare ervaring hebt is deze laatste zeker een pré.
Wat ga je concreet doen als beheerder ? – Het opstellen van voerlijsten en zorgdragen dat er voldoende voer op voorraad is. – Zorgdragen dat de dierenverblijven, huisvesting en het terrein schoon en opgeruimd zijn en wanneer er sprake is van onderhoud waar kosten voor moeten worden gemaakt. Dit in kaart brengen en onderbouwd voorleggen aan het bestuur. – Het coördineren van de verzorging van de dieren en de controle hierop. – Het op peil houden van het dierenbestand d.m.v. fokschema’s en gerichte in- en verkoop van dieren, rekening houdend met het dierenwelzijn en karaktereigenschappen. – Het uitvoeren van administratieve handelingen, waar het gaat om het kasboek, dierenlogboek, dierenregistratie, zaalverhuur, aanname vrijwilligers en stagiaires. – Het aansturen van de vrijwilligers en stagiaires en zorgdragen voor een voldoende bezetting tijdens de openingstijden, evenementen en geplande activiteiten. En met betrekking tot de stagiaires contact onderhouden met de desbetreffende scholen (met name PRO Emmen en Terra College). – Het volgen van wetgeving op relevante gebieden, zoals afvalverwerking en registratie van dieren en wat te doen bij uitbraak vogelgriep. Daarbij is Keurmerk Kinderboerderij een leidraad voor ons. – Zorgdragen voor de gezondheid van de dieren en indien nog medicatie verstrekken en/of de expertise van een dierenarts inschakelen. – Zorgdragen voor voldoende ‘passieve’ educatie voor bezoekers in het algemeen, maar ook ‘actieve’ educatie toepassen om de Naoberhoeve aantrekkelijk te houden voor bezoekers.

Cursus Dierverzorging Naoberhoeve is van start gegaan.
Met medewerking van de Welkoop uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en de Gemeente Emmen hebben we de cursus Dierverzorging zo op kunnen zetten dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. De cursus kent twee niveaus en bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert voer klaar maken voor de dieren, het hok en plein schoonmaken van mest, observeren/tellen van de dieren, hooi aanvullen, water- en voerbakken schoonmaken en je materiaal weer schoon opbergen. Niveau 1 is gericht op de konijnen en cavia’s en niveau 2 op de schapen, geiten, pony’s, kippen en herten. Wil jij je meer weten over deze cursus of je zelfs opgeven? Ga dan naar de pagina Activiteiten.

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);


– Dit jaar de stagiaires van het Terra college en PRO Emmen ons komen ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Hier zijn we erg blij mee, want mankracht kunnen we altijd gebruiken (hint). Ook komt iedere woensdag twee groepen leerlingen van PRO Emmen om ons te helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren en het terreinonderhoud in het kader van het vak ‘Groen & Dier’.

– De Bredeschool-activiteiten wederom goed bezocht worden 

– Mede door sponsoring van de Gemeente Emmen en de Welkoop uit Veenoord hebben we materiaal kunnen aanschaffen om onze cursus dierverzorging (niveau 1 en 2) voor kinderen van de basisschool van start te kunnen laten gaan. 

– En onze vrijwilligers die je veel op ons terrein ziet gaan in oktober voor hun BHV diploma, verzorgt door René Hengstman van Hengstman AOT uit Erica. 

Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!