maart 16, 2019

Nieuws

Wij zijn weer geopend, maar hou je aan de coronamaatregelingen.

Via deze weg brengen we jullie graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en gebeurtenissen op onze kinderboerderij. 

Het lief en leed onder onze dieren

Nu de kinderboerderij weer geopend is voor bezoekers, kan iedereen onze nieuwe aanwinsten bekijken, de schapenlammeren en jonge geitjes en de kuikens in het eenden- en kippenverblijf. Ook zij zitten al een behoorlijke periode in quarantaine vanwege de aanhoudende vogelgriep en missen hun uitstapjes naar de andere dieren waar ze graag hun eieren mogen verstoppen. Kinderen die veel geweest zijn op de boerderij weten precies waar ze moeten zoeken.

Continuïteit beheer

In onze laatste nieuwsbrief hebben we een oproep moeten doen hoe invulling te geven aan de continuïteit van het beheer. Meerdere partijen hebben met ons meegedacht en daar zijn we een ieder dankbaar voor. Hier is uit voortgekomen dat Henk Berghuis heeft aangegeven de taken van het beheer op zich te willen nemen.  Hij hielp op de woensdagochtenden al mee en heeft zijn uren en daardoor ook meer taken kunnen uitbreiden, omdat hij begin dit jaar met pensioen is gegaan. Dit houdt onder andere in dat de samenwerking met Menso kan blijven bestaan. We zijn superblij met zijn inzet. En nog meer mooi nieuws, want vanaf begin maart krijgt Henk versterking vanuit het Terra-college.  Zie hieronder het persbericht,

“Terra en Naoberhoeve slaan handen ineen
Werken in een authentieke leeromgeving

Vanaf maart gaat Terra MBO samenwerken met Kinderboerderij de Naoberhoeve in Erica. Bij deze samenwerking ondersteunt Terra de stichting bij het beheer van de kinderboerderij. Daarnaast krijgen studenten van de opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair van Terra Emmen MBO praktijklessen op deze locatie. De samenwerking is een mooi voorbeeld van het vernieuwde onderwijs van Terra.

Authentieke leeromgeving
Door de samenwerking met Naoberhoeve worden studenten van Terra in staat gesteld om in een authentieke en praktijkgerichte situatie te leren. Tijdens de lessen kunnen zij hun kennis en vaardigheden meteen in de praktijk toepassen. Studenten gaan onder andere aan de slag met het voeren en verzorgen van dieren, zij zullen ondersteunen bij schooleducatie en activiteiten, maar ook bij het uitvoeren van bijvoorbeeld (mest)onderzoek tijdens een praktijkles. 

Terra is blij met de samenwerking. “Door samen te werken met partijen in de regio is Terra in staat een mooie leeromgeving voor studenten te realiseren”, zegt Imre Zomer-Zeewuster, directeur van de opleidingscluster Dier & Welzijn van Terra. De wereld van dieren verandert en Terra verandert mee. “Voor de opleidingen Dierverzorging en Paraveterinair betekent dit bijvoorbeeld dat er steeds meer aandacht is voor dierenwelzijn. Terra wil met haar onderwijs continu kunnen meebewegen in deze veranderingen. Dat kunnen wij als onderwijs niet alleen, samenwerken met het bedrijfsleven is daarin van groot belang. Deze samenwerking is hier een mooi voorbeeld van.”

Naast de voordelen voor de studenten, leidt de samenwerking ook tot vernieuwde inzichten bij de Naoberhoeve. Zij worden regelmatig verrast met frisse en nieuwe ideeën van de studenten en kunnen de extra hulp goed gebruiken. Een win-win situatie!”

Uiteraard kunnen we in de weekenden en vakanties nog versterking van vrijwilligers (jong en oud*) gebruiken. Inmiddels een leuk team! *Jonge kinderen in de basisschoolleeftijd die in het bezit zijn van een dierverzorgingsdiploma, behaald bij ons op de Naoberhoeve en volwassenen die affiniteit hebben met dieren en graag in de buitenlucht werken. 

Activiteiten en Donateursactie:

Normaliter brengen we in deze periode ook het komende Schaapscheerdersfeest, de Donateurs-actie en lopende activiteiten onder de aandacht. Dit zijn we nog aan het uitdenken, wat uiteraard mede wordt bepaald door de Corona-maatregelen op dat moment. Ideeën en/of suggesties hierover zijn altijd welkom!

Protocol

 • Bij binnenkomst graag handen ontsmetten met desinfectie.
 • Maximaal 10 bezoekers tegelijk.
 • Neem een voorwerp mee naar binnen, bij de uitgang kun je dit weer inleveren. Zijn ze op? Wacht dan even tot het er weer ligt.
 • Volg de aangegeven looproute tijdens het verblijf op de Kinderboerderij.
 • Begeleiding van kinderen onder de 12 jaar is gewenst.
 • Ons toilet is gesloten voor bezoekers.
 • Bij de uitgang graag handen wassen bij de wasbak.
 • Houdt rekening met elkaar en zorg voor 1,5 meter afstand met zowel andere bezoekers als werknemers van de Kinderboerderij.
 • Wil je de verblijven van de dieren in? Vraag dit dan even aan één van de werknemers.
 • Ben je ziek, heb je koorts of hoest je? Blijf dan liever thuis.
 • Als je je niet aan de richtlijnen van de Kinderboerderij houdt kun je worden verzocht de boerderij te verlaten.

Corona nieuws

De eerste prioriteit voor de Naoberhoeve is het welzijn van onze dieren, vrijwilligers en medewerkers. We volgen het nieuws rondom het Corona virus op de voet.

De richtlijnen van het RIVM en de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus heeft ons doen besluiten om de geplande activiteiten op de kinderboerderij tot nader order op te schorten.

Dit betekent dat de brede school activiteiten, cursussen en kinderfeestjes niet door zullen gaan.

Nieuwe ontwikkelingen zullen wij blijven communiceren via onder andere de website en onze Instagram/ Facebook pagina.

We hopen op jullie begrip en jullie weer te zien bij de activiteiten wanneer dit weer mogelijk is.

Mochten er verder vragen zijn, kunt u contact opnemen met het beheer van de kinderboerderij.

Hieronder een kleine impressie van onze jonge dieren.

En als laatste willen we via deze weg graag laten weten dat het mogelijk is om bij ons eieren te kopen. De kippen leggen de laatste tijd enorm veel eieren. Heb je interesse in een doosje? Neem dan contact op met de kinderboerderij via de mail (beheer@naoberhoeve-erica.nl) of telefoon (0591-789048)

Cursus Dierverzorging Naoberhoeve is van start gegaan.
Met medewerking van de Welkoop uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en de Gemeente Emmen hebben we de cursus Dierverzorging zo op kunnen zetten dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. De cursus kent twee niveaus en bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert voer klaar maken voor de dieren, het hok en plein schoonmaken van mest, observeren/tellen van de dieren, hooi aanvullen, water- en voerbakken schoonmaken en je materiaal weer schoon opbergen. Niveau 1 is gericht op de konijnen en cavia’s en niveau 2 op de schapen, geiten, pony’s, kippen en herten. Wil jij je meer weten over deze cursus of je zelfs opgeven? Ga dan naar de pagina Activiteiten

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);


Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!

Secured By miniOrange