maart 16, 2019

Nieuws

Nieuwsbrief

Voorjaar 2020

Net als vele andere organisaties zijn ook wij helaas de afgelopen periode gesloten geweest voor bezoekers. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het erg rustig is en er ook geen activiteiten hebben plaatsgevonden op de kinderboerderij. Hopelijk kunnen wij binnenkort, met de juiste maatregelen, weer bezoekers gaan ontvangen. 

Toch hebben we niet helemaal stilgezeten de afgelopen tijd. Zo heeft één van onze konijnen een leuk uitstapje gemaakt. Hij is namelijk een dagje op bezoek geweest in de Zuidermarke. Hier heeft hij de hele dag gezellig bij de bewoners op schoot gezeten en met ze geknuffeld. Dit beviel zo goed, dat hij binnenkort nog een dagje op bezoek gaat bij de bewoners (uiteraard met de juiste voorzorgsmaatregelen). Verder zijn er de afgelopen periode meerdere geiten bevallen. We hebben er nu een aantal Dwerg- en Nubische geiten bij. En één van onze schapen heeft nieuw leven op de wereld gezet, net zoals een Quessant-schaapje. Het wachten is nu nog op één Quessant schaapje. Hopelijk kan iedereen de kleintjes snel komen bewonderen!

Helaas moeten we onze jaarlijkse donateurs-actie ook annuleren. Wel zijn we ermee bezig om dit op een andere manier vorm te geven, zodat het wellicht digitaal kan en/of op een later in het jaar alsnog de donateursactie in gang kunnen zetten. Wel zal halverwege mei de jaarlijkse automatische incasso in gang worden gezet. Alvast dank voor jullie vertrouwen en ondersteuning.

Het Schaapscheerdersfeest zal ook niet door gaan, zoals jullie gewend van ons zijn. Toch proberen we in eerste instantie richting de scholen, daar toch aandacht aan te schenken. Want het blijft erg leuk om te zien wanneer de schapen hun warme jassen uittrekken.

En als laatste willen we via deze weg graag laten weten dat het mogelijk is om bij ons eieren te kopen. De kippen leggen de laatste tijd enorm veel eieren. Heb je interesse in een doosje? Neem dan contact op met de kinderboerderij via de mail (beheer@naoberhoeve-erica.nl) of telefoon (0591-789048).

Corona nieuws

De eerste prioriteit voor de Naoberhoeve is het welzijn van onze dieren, vrijwilligers en medewerkers. We volgen het nieuws rondom het Corona virus op de voet.

De richtlijnen van het RIVM en de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus heeft ons doen besluiten om de geplande activiteiten op de kinderboerderij tot en met (in ieder geval) 6 april op te schorten

*Dit betekent dat de brede school activiteiten, cursussen en kinderfeestjes niet door zullen gaan*

Nieuwe ontwikkelingen zullen wij blijven communiceren via onder andere de website en onze Facebook pagina.

We hopen op jullie begrip en jullie weer te zien bij de activiteiten wanneer dit weer mogelijk is.

Mochten er verder vragen zijn, kunt u contact opnemen met het beheer van de kinderboerderij.

Cursus Dierverzorging Naoberhoeve is van start gegaan.
Met medewerking van de Welkoop uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en de Gemeente Emmen hebben we de cursus Dierverzorging zo op kunnen zetten dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. De cursus kent twee niveaus en bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert voer klaar maken voor de dieren, het hok en plein schoonmaken van mest, observeren/tellen van de dieren, hooi aanvullen, water- en voerbakken schoonmaken en je materiaal weer schoon opbergen. Niveau 1 is gericht op de konijnen en cavia’s en niveau 2 op de schapen, geiten, pony’s, kippen en herten. Wil jij je meer weten over deze cursus of je zelfs opgeven? Ga dan naar de pagina Activiteiten.

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);


– Dit jaar de stagiaires van het Terra college en PRO Emmen ons komen ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Hier zijn we erg blij mee, want mankracht kunnen we altijd gebruiken (hint). Ook komt iedere woensdag twee groepen leerlingen van PRO Emmen om ons te helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren en het terreinonderhoud in het kader van het vak ‘Groen & Dier’.

– De Bredeschool-activiteiten wederom goed bezocht worden 

– Mede door sponsoring van de Gemeente Emmen en de Welkoop uit Veenoord hebben we materiaal kunnen aanschaffen om onze cursus dierverzorging (niveau 1 en 2) voor kinderen van de basisschool van start te kunnen laten gaan. 

– En onze vrijwilligers die je veel op ons terrein ziet gaan in oktober voor hun BHV diploma, verzorgt door René Hengstman van Hengstman AOT uit Erica. 

Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!