maart 16, 2019

Nieuws

Cursus Dierverzorging Naoberhoeve is van start gegaan.
Met medewerking van de Welkoop uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en de Gemeente Emmen hebben we de cursus Dierverzorging zo op kunnen zetten dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. De cursus kent twee niveaus en bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert voer klaar maken voor de dieren, het hok en plein schoonmaken van mest, observeren/tellen van de dieren, hooi aanvullen, water- en voerbakken schoonmaken en je materiaal weer schoon opbergen. Niveau 1 is gericht op de konijnen en cavia’s en niveau 2 op de schapen, geiten, pony’s, kippen en herten. Wil jij je meer weten over deze cursus of je zelfs opgeven? Ga dan naar de pagina Activiteiten.

Vrijdag 4 oktober om 19.30 uur verzorgt Carolien Ziel in kinderboerderij de Naoberhoeve een interactieve lezing ‘Opvoeden van je hond’.
Carolien Ziel is Kynologische gedragstherapeut en eigenaar van Dogharmony uit Emmen. In die lezing leert u uw hond te begrijpen. Vanuit begrijpen komt afstemmen. U leert over ‘wat is een beloning en hoe kan ik beloningsgericht opvoeden’. Opvoeden vanuit plezier. Opvoeden vanuit kijken naar je hond. Opvoeden vanuit de gedragsleer. Carolien haar motto is: een hond kan niet denken als een mens, een mens kan wel leren denken als een hond!

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);

Afscheid Guus
Guus onze hardwerkende vrijwilliger is per 1 september gestopt, hij wil zijn tijd graag een andere invulling geven. Hij heeft er vele jaren voor gezorgd dat de dieren het goed hadden. Als het niet uit de voerzak kwam, dan wel vers uit de eigen moestuin. Hij was ook handig met zaag en boormachine. Iets wat op onze kinderboerderij dagelijks van pas komt. Met Lena en Koene vormde hij een goed team en een knipoog was al voldoende om iets duidelijk te maken. En wanneer een dier ziek of hoogdrachtig was, kwam hij er ’s nachts zijn bed voor uit. Dit gaan we uiteraard erg missen, maar we zullen hem nog vaak treffen in het dorp en voor vragen staat hij altijd klaar. Bedankt Guus!

En blij te noemen dat…
– Afgelopen week heeft Schildersbedrijf Doek onze kozijnen en deuren aan de buitenzijde netjes in de lak gezet, zodat het er weer fris uitziet, maar vooral beschermd is voor de komende seizoenen. 

– Dit jaar de stagiaires van het Terra college en PRO Emmen ons komen ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Hier zijn we erg blij mee, want mankracht kunnen we altijd gebruiken (hint). Ook komt iedere woensdag twee groepen leerlingen van PRO Emmen om ons te helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren en het terreinonderhoud in het kader van het vak ‘Groen & Dier’.

– De Bredeschool-activiteiten wederom goed bezocht worden 

– Mede door sponsoring van de Gemeente Emmen en de Welkoop uit Veenoord hebben we materiaal kunnen aanschaffen om onze cursus dierverzorging (niveau 1 en 2) voor kinderen van de basisschool van start te kunnen laten gaan. 

– En onze vrijwilligers die je veel op ons terrein ziet gaan in oktober voor hun BHV diploma, verzorgt door René Hengstman van Hengstman AOT uit Erica. 

Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!