maart 16, 2019

Nieuws

“Vrijdag 4 oktober om 19.30 uur verzorgt Carolien Ziel in kinderboerderij de Naoberhoeve een interactieve lezing ‘Opvoeden van je hond’.
Carolien Ziel is Kynologische gedragstherapeut en eigenaar van Dogharmony uit Emmen. In die lezing leert u uw hond te begrijpen. Vanuit begrijpen komt afstemmen. U leert over ‘wat is een beloning en hoe kan ik beloningsgericht opvoeden’. Opvoeden vanuit plezier. Opvoeden vanuit kijken naar je hond. Opvoeden vanuit de gedragsleer. Carolien haar motto is: een hond kan niet denken als een mens, een mens kan wel leren denken als een hond!

Op zaterdag 28 september (tijdens Burendag) houden we een OPEN DAG van 10.00 uur tot 13.00 uur.
Zodat iedereen in de gelegenheid is om even binnen te kijken en kennis te maken met de medewerkers van de Hooimijt. En daarbij zorgt Troubadour Edgar Smit voor de muzikale begeleiding. Voor meer informatie verwijzen we naar het Erica-journaal (uitgave van deze maand).

Verder zijn we trots te melden dat Zorggroep de Hooimijt per 1 september drie dagen per week onze voorzaal gaat huren voor dagopvang voor kwetsbare ouderen en mensen met geheugenproblemen.

In de tussentijd gaan Teun, Suzan en Marit in het kader van hun Meesterproef Technasium, de uitdaging aan om een nieuwe stal en educatie-ruimte te ontwerpen voor de Naoberhoeve. Wat ten goede komt aan het welzijn van de dieren, het voor de vrijwilligers plezieriger werken wordt, maar ook zeker aantrekkelijk is voor jullie als bezoekers. Een flinke uitdaging dus!

Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!