maart 16, 2019

Nieuws

Gesloten

Helaas!

Vanaf vandaag (4 november) om 16:00 uur zullen wij onze deuren moeten sluiten voor bezoekers wegens de nieuwe maatregelen, waardoor wij onder publieke ruimtes komen te vallen. Tot nader bericht zullen wij gesloten blijven.Wij informeren iedereen z.s.m. betreffende de activiteiten voor kinderen die op de planning staan.

Najaar 2020

Hoogste tijd voor weer een nieuwsbrief vanuit de Naoberhoeve want wat staan er veel leuke dingen op het programma de komende tijd!

De afgelopen periode mochten we nieuwe dieren aan onze boerderij toevoegen. Een mooi stel bergparkieten met prachtige kleuren zit nu in onze volière. Ook een stel personata en een stel rosseicolli hebben hun weg gevonden naar de kinderboerderij.  Kom je ze snel bekijken?

Wat zijn we blij dat de activiteiten voor kinderen in de afgelopen maand weer zijn opgestart! Zo komen de kinderen van de Brummelbos weer langs voor educatie-lessen en gaan ook de Brede School activiteiten op woensdagmiddag weer van start! We zijn blij dat mensen de weg naar onze kinderboerderij weer weten te vinden en blij dat we weer  kinderen weer mogen verwelkomen voor leuke activiteiten.

Als laatst hebben we nog een leuke aanbieding voor de komende periode. Lijkt het je leuk om een kinderfeestje te geven tussen de dieren? Kijk dan snel op onze website voor ons aanbod. De komende tijd betaal je namelijk de helft van de prijs! Maak hier snel gebruik van!

Hebben jullie zin in pompoenensoep of lijkt het je leuk om pompoenen uit te hollen voor de herfst? Kom dan naar de kinderboerderij en koop je pompoenen bij ons want wee hebben een prachtige voorraad! (met dank aan Hospers Pompoenen).

Zomeractiviteiten kinderen

Geen plannen voor deze zomer en zin om een leuke dag vol activiteiten mee te maken op Kinderboerderij de Naoberhoeve? Lees dan snel verder.

Voor kinderen tot 12 jaar hebben wij deze zomer een aantal dagen vol activiteiten! De eerste week met activiteiten is al snel, dus geef je hier snel voor op als je zeker wilt zijn van een plekje. Kun je dan toevallig niet? In augustus organiseren we dezelfde activiteiten nog een keertje.

Wat gaan we dan doen? In de ochtend (9:00 uur) ben je al welkom en gaan we samen voor de dieren zorgen, voeren en wat klusjes op de boerderij doen. Ook gaan we bijvoorbeeld speelvoer maken, een speurtocht doen, een Dieren Quiz en klompjes verven. Let op! Elke dag heeft een ander programma. Op dinsdag zal er een speurtocht zijn, op woensdag speelvoer maken en op donderdag klompjes verven. De dagen zullen duren tot 15:00 uur en zijn inclusief lunch, drinken en wat lekkers. De dinsdag kost €5,- per kind, de woensdag €7,50 per kind.

Je mag je opgeven per dag, meerdere dagen mag natuurlijk ook als je dat leuk vindt. Opgeven mag via de mail van de Kinderboerderij: beheer@naoberhoeve-erica.nl . Vermeld hierbij je naam, contactgegevens, leeftijd en natuurlijk de dag dat je wilt deelnemen.

Goed nieuws! 

Vanaf dinsdag 2 juni is de Kinderboerderij weer geopend voor bezoekers. Er wordt gewerkt met een protocol en voorlopig hebben we aangepaste openingstijden. Lees het protocol bij de ingang (of hier onder) goed door voor bezoek aan de Naoberhoeve.

Openingstijden:

Maandag t/m vrijdag 11:00 uur tot 16:00 uur

Protocol

 • Bij binnenkomst graag handen ontsmetten met desinfectie.
 • Maximaal 10 bezoekers tegelijk.
 • Neem een voorwerp mee naar binnen, bij de uitgang kun je dit weer inleveren. Zijn ze op? Wacht dan even tot het er weer ligt.
 • Volg de aangegeven looproute tijdens het verblijf op de Kinderboerderij.
 • Begeleiding van kinderen onder de 12 jaar is gewenst.
 • Ons toilet is gesloten voor bezoekers.
 • Bij de uitgang graag handen wassen bij de wasbak.
 • Houdt rekening met elkaar en zorg voor 1,5 meter afstand met zowel andere bezoekers als werknemers van de Kinderboerderij.
 • Wil je de verblijven van de dieren in? Vraag dit dan even aan één van de werknemers.
 • Ben je ziek, heb je koorts of hoest je? Blijf dan liever thuis.
 • Als je je niet aan de richtlijnen van de Kinderboerderij houdt kun je worden verzocht de boerderij te verlaten.

Voorjaar 2020

Net als vele andere organisaties zijn ook wij helaas de afgelopen periode gesloten geweest voor bezoekers. Dit zorgt er natuurlijk voor dat het erg rustig is en er ook geen activiteiten hebben plaatsgevonden op de kinderboerderij. Hopelijk kunnen wij binnenkort, met de juiste maatregelen, weer bezoekers gaan ontvangen. 

Toch hebben we niet helemaal stilgezeten de afgelopen tijd. Zo heeft één van onze konijnen een leuk uitstapje gemaakt. Hij is namelijk een dagje op bezoek geweest in de Zuidermarke. Hier heeft hij de hele dag gezellig bij de bewoners op schoot gezeten en met ze geknuffeld. Dit beviel zo goed, dat hij binnenkort nog een dagje op bezoek gaat bij de bewoners (uiteraard met de juiste voorzorgsmaatregelen). Verder zijn er de afgelopen periode meerdere geiten bevallen. We hebben er nu een aantal Dwerg- en Nubische geiten bij. En één van onze schapen heeft nieuw leven op de wereld gezet, net zoals een Quessant-schaapje. Het wachten is nu nog op één Quessant schaapje. Hopelijk kan iedereen de kleintjes snel komen bewonderen!

Helaas moeten we onze jaarlijkse donateurs-actie ook annuleren. Wel zijn we ermee bezig om dit op een andere manier vorm te geven, zodat het wellicht digitaal kan en/of op een later in het jaar alsnog de donateursactie in gang kunnen zetten. Wel zal halverwege mei de jaarlijkse automatische incasso in gang worden gezet. Alvast dank voor jullie vertrouwen en ondersteuning.

Het Schaapscheerdersfeest zal ook niet door gaan, zoals jullie gewend van ons zijn. Toch proberen we in eerste instantie richting de scholen, daar toch aandacht aan te schenken. Want het blijft erg leuk om te zien wanneer de schapen hun warme jassen uittrekken.

En als laatste willen we via deze weg graag laten weten dat het mogelijk is om bij ons eieren te kopen. De kippen leggen de laatste tijd enorm veel eieren. Heb je interesse in een doosje? Neem dan contact op met de kinderboerderij via de mail (beheer@naoberhoeve-erica.nl) of telefoon (0591-789048).

Corona nieuws

De eerste prioriteit voor de Naoberhoeve is het welzijn van onze dieren, vrijwilligers en medewerkers. We volgen het nieuws rondom het Corona virus op de voet.

De richtlijnen van het RIVM en de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus heeft ons doen besluiten om de geplande activiteiten op de kinderboerderij tot en met (in ieder geval) 6 april op te schorten

*Dit betekent dat de brede school activiteiten, cursussen en kinderfeestjes niet door zullen gaan*

Nieuwe ontwikkelingen zullen wij blijven communiceren via onder andere de website en onze Facebook pagina.

We hopen op jullie begrip en jullie weer te zien bij de activiteiten wanneer dit weer mogelijk is.

Mochten er verder vragen zijn, kunt u contact opnemen met het beheer van de kinderboerderij.

Cursus Dierverzorging Naoberhoeve is van start gegaan.
Met medewerking van de Welkoop uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en de Gemeente Emmen hebben we de cursus Dierverzorging zo op kunnen zetten dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. De cursus kent twee niveaus en bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert voer klaar maken voor de dieren, het hok en plein schoonmaken van mest, observeren/tellen van de dieren, hooi aanvullen, water- en voerbakken schoonmaken en je materiaal weer schoon opbergen. Niveau 1 is gericht op de konijnen en cavia’s en niveau 2 op de schapen, geiten, pony’s, kippen en herten. Wil jij je meer weten over deze cursus of je zelfs opgeven? Ga dan naar de pagina Activiteiten.

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);


– Dit jaar de stagiaires van het Terra college en PRO Emmen ons komen ondersteunen bij verschillende werkzaamheden. Hier zijn we erg blij mee, want mankracht kunnen we altijd gebruiken (hint). Ook komt iedere woensdag twee groepen leerlingen van PRO Emmen om ons te helpen bij het voeren en verzorgen van de dieren en het terreinonderhoud in het kader van het vak ‘Groen & Dier’.

– De Bredeschool-activiteiten wederom goed bezocht worden 

– Mede door sponsoring van de Gemeente Emmen en de Welkoop uit Veenoord hebben we materiaal kunnen aanschaffen om onze cursus dierverzorging (niveau 1 en 2) voor kinderen van de basisschool van start te kunnen laten gaan. 

– En onze vrijwilligers die je veel op ons terrein ziet gaan in oktober voor hun BHV diploma, verzorgt door René Hengstman van Hengstman AOT uit Erica. 

Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!