maart 16, 2019

Nieuws

Via deze weg brengen we jullie graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en gebeurtenissen op onze kinderboerderij. 

Samenwerking Terra-college  een feit

We hebben de afgelopen maanden proef gedraaid  met het Terra-college en van beide kanten is dit goed bevallen.

Na de schoolvakantie gaat de Terra ons assisteren met het verzorgen van de dieren, het onderhouden van het terrein en hulp bij de activiteiten, tevens krijgen de leerlingen praktijk en theorie lessen bij ons in het gebouw.

Nieuwe Pony

Sinds kort staat er een nieuwe pony bij Ruby.

Deze pony Gyano is een therapiepony die regelmatig bij Dapper aanwezig is.

Het was even spannend of de beide pony’s het wel samen konden vinden, maar na een paar dagen zijn het dikke vriendjes

Opheffing ophokplicht

Na ongeveer 8 maanden mogen onze kippen weer los over de kinderboerderij lopen, waar dan ook gretig gebruik van wordt gemaakt en ze er weer vrolijk op los scharrelen samen met de 5 kuikentjes.

Jonge valkparkieten

Er zijn jonge valkparkieten en met een beetje geluk komen ze binnenkort uit de broedkast en kun je ze bewonderen.

Vakantieperiode  Tijdens de schoolvakantie werken onze vrijwilligers met een vakantierooster, er wordt dan alleen s’morgens en s’avonds gevoerd en schoongemaakt en kan het zijn dat er sommige dagen niemand aanwezig is. Wel is de kinderboerderij gewoon open voor bezoekers, maar in geval er geen beheer aanwezig is, zijn de dieren verblijven gesloten

Statiegeld actie bij de COOP

In de maanden juli,augustus en September is er bij de Coop op Erica een statiegeldactie. Dit keer mogen we als Naboerhoeve proberen om zoveel mogelijk bonnetjes binnen te halen.

Uiteraard kunnen we in de weekenden en vakanties nog versterking van vrijwilligers (jong en oud*) gebruiken. Inmiddels een leuk team! *Jonge kinderen in de basisschoolleeftijd die in het bezit zijn van een dierverzorgingsdiploma, behaald bij ons op de Naoberhoeve en volwassenen die affiniteit hebben met dieren en graag in de buitenlucht werken. 

Afscheid Wineke Helder

Per 1 augustus 2021 stopt onze voorzitter Wineke Helder. Na 5 jaar voorzitter te zijn geweest, en een inzet van 110% vindt ze het tijd voor een andere voorzitter. Dit vinden wij als bestuur erg jammer, maar gelukkig blijft ze wel als vrijwilligster betrokken bij de kinderboerderij dus geen definitief afscheid. Door Corona kunnen we geen uitgebreid  afscheidsfeest organiseren, dus hebben we besloten in klein comité met bestuur, beheer en vrijwilligers bij het afscheid stil te staan. Gelukkig wordt het bestuur aangevuld door Martine Kok. Waar de rest van het bestuur erg blij mee is.

Corona Protocol

 • Bij binnenkomst graag handen ontsmetten met desinfectie.
 • Maximaal 10 bezoekers tegelijk.
 • Neem een voorwerp mee naar binnen, bij de uitgang kun je dit weer inleveren. Zijn ze op? Wacht dan even tot het er weer ligt.
 • Volg de aangegeven looproute tijdens het verblijf op de Kinderboerderij.
 • Begeleiding van kinderen onder de 12 jaar is gewenst.
 • Ons toilet is gesloten voor bezoekers.
 • Bij de uitgang graag handen wassen bij de wasbak.
 • Houdt rekening met elkaar en zorg voor 1,5 meter afstand met zowel andere bezoekers als werknemers van de Kinderboerderij.
 • Wil je de verblijven van de dieren in? Vraag dit dan even aan één van de werknemers.
 • Ben je ziek, heb je koorts of hoest je? Blijf dan liever thuis.
 • Als je je niet aan de richtlijnen van de Kinderboerderij houdt kun je worden verzocht de boerderij te verlaten.

Corona nieuws

De eerste prioriteit voor de Naoberhoeve is het welzijn van onze dieren, vrijwilligers en medewerkers. We volgen het nieuws rondom het Corona virus op de voet.

De richtlijnen van het RIVM en de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus heeft ons doen besluiten om de geplande activiteiten op de kinderboerderij tot nader order op te schorten.

Dit betekent dat de brede school activiteiten, cursussen en kinderfeestjes niet door zullen gaan.

Nieuwe ontwikkelingen zullen wij blijven communiceren via onder andere de website en onze Instagram/ Facebook pagina.

We hopen op jullie begrip en jullie weer te zien bij de activiteiten wanneer dit weer mogelijk is.

Mochten er verder vragen zijn, kunt u contact opnemen met het beheer van de kinderboerderij.

En als laatste willen we via deze weg graag laten weten dat het mogelijk is om bij ons eieren te kopen. De kippen leggen de laatste tijd enorm veel eieren. Heb je interesse in een doosje? Neem dan contact op met de kinderboerderij via de mail (beheer@naoberhoeve-erica.nl) of telefoon (0591-789048)

Cursus Dierverzorging Naoberhoeve is van start gegaan.
Met medewerking van de Welkoop uit Veenoord/Nieuw Amsterdam en de Gemeente Emmen hebben we de cursus Dierverzorging zo op kunnen zetten dat deze geschikt is voor kinderen vanaf 4 jaar. De cursus kent twee niveaus en bestaat uit twee bijeenkomsten van 1,5 uur. Je leert voer klaar maken voor de dieren, het hok en plein schoonmaken van mest, observeren/tellen van de dieren, hooi aanvullen, water- en voerbakken schoonmaken en je materiaal weer schoon opbergen. Niveau 1 is gericht op de konijnen en cavia’s en niveau 2 op de schapen, geiten, pony’s, kippen en herten. Wil jij je meer weten over deze cursus of je zelfs opgeven? Ga dan naar de pagina Activiteiten

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);


Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!

Secured By miniOrange