16 maart 2019

Nieuws

Via deze weg brengen we jullie graag op de hoogte van alle ontwikkelingen en gebeurtenissen op onze kinderboerderij. 

Dierennieuws!!!!!!

Om de variatie in dieren te vergroten hebben we een mooi nieuw Solognote schaapje gekocht, twee Drentse heideschaapjes en twee kalkoenhennen gekregen (bedankt Paul Alhers)

.

Ook afgelopen najaar hebben we weer een aantal logeetjes op bezoek gehad bij de schapen en de geitjes. En we hopen natuurlijk dat dit voorjaar daardoor weer wordt opgefleurd met nieuwe lammetjes en kleine geitjes en onze kippen en kalkoenen weer mooie kuikentjes kunnen laten zien. Als er jonge dieren zijn presenteren we mooie plaatjes op onze website en op Facebook.

Ophokplicht

Vanaf 15 november 2021 moeten onze kippen en kalkoenen helaas weer worden opgehokt. Dat is jammer. Iedereen wil eitjes kunnen zoeken en vinden of kuikentjes zien. Maar helaas we kunnen niet anders dan ons aan de regels houden.

Start verbouw

Tot onze grote vreugde gaat Bouwbedrijf Bekman half april beginnen met de verbouwplannen. Eerst beginnen we met de sloop van de oude geitenschuur, voederkeuken,  hertenschuur en hooivoorraadruimte. Daarna volgt het grondwerk zodat de betonnen vloer kan worden gestort. In mei kan dan de opbouw beginnen van twee nieuwe schuren.

In de ene schuur komen stallen en een toiletvoorziening voor gasten. In de andere schuur komen naast een stal en quarantaineruimte ook een voorraadruimte en een voederkeuken.

Nieuwe voorzitter

We hebben Klaas Jongstra bereid gevonden om het stokje over te nemen. Klaas is op Erica geen onbekende. Hij is al jaren actief binnen het Nederlandse Rode Kruis en is bij verschillende besturen op Erica betrokken geweest. Klaas is ook op onze kinderboerderij al jaren actief als vrijwilliger.

Van harte welkom Klaas!

Samenwerking Terra College

Sinds afgelopen zomervakantie assisteert het Terra College ons met het verzorgen van de dieren, het onderhouden van het terrein en hulp bij allerlei activiteiten. Ook krijgen de leerlingen praktijk- en theorie lessen bij ons in en rond het gebouw.

Wij hebben veel baat bij deze samenwerking met het Terra Collega. De docenten hebben veel kennis in huis. Dit komt uiteraard niet alleen hun leerlingen maar de hele Naoberhoeve ten goede. Kortom een echte win-win situatie!

Eieren!!??

Ja ja! Het is nog steeds mogelijk om bij ons eieren te kopen. Soms leggen de kippetjes veel of helemaal niks. Heb je interesse in eieren? Neem dan contact op met de kinderboerderij via de mail (beheer@naoberhoeve-erica.nl) of telefoon (0591-789048)

Vakantieperiodes

Tijdens d schoolvakantie werken onze vrijwilligers met een vakantierooster, er wordt dan alleen s’morgens en s’avonds gevoerd en schoongemaakt en kan het zijn dat er sommige dagen niemand aanwezig is. Wel is de kinderboerderij gewoon open voor bezoekers, maar in geval er geen beheer aanwezig is, zijn de dieren verblijven gesloten

Vrijwilligers…. DRINGENDE OPROEP

Uiteraard kunnen we in de weekenden en vakanties nog versterking van vrijwilligers (jong en oud*) gebruiken. Inmiddels een leuk team! *Jonge kinderen in de basisschoolleeftijd die in het bezit zijn van een dierverzorgingsdiploma, behaald bij ons op de Naoberhoeve en volwassenen die affiniteit hebben met dieren en graag in de buitenlucht werken. 

Spelregels om en rond De Naoberhoeve!

Soms kun je niet zonder regels. Daarom het volgende verzoek:

·Pak je een tractor en/of kar, zet die dan netjes terug.

·Was je handen als je de dieren hebt aangeraakt of hebt geaaid en als je aan de  speeltoestellen of aan andere materialen hebt gezeten.

Corona nieuws

De eerste prioriteit voor de Naoberhoeve is het welzijn van onze dieren, vrijwilligers en medewerkers. We volgen daarom het nieuws rondom het Corona virus op de voet.
Door richtlijnen van het RIVM en de actuele ontwikkelingen rondom het Corona virus hebben we helaas een aantal keren voor langere periode moeten sluiten.
Dit betekende dat de brede school activiteiten, cursussen en kinderfeestjes niet door konden gaan.
Het lijkt er op dat we een groot aantal van deze activiteiten weer kunnen gaan oppakken. Nieuwe ontwikkelingen zullen wij blijven communiceren via onder andere de website en onze Instagram/ Facebook pagina.

ANBI status bereikt
We zijn erg blij te kunnen noemen dat we onze ANBI status hebben bereikt! (vanaf 3 juni 2019). Hier gaat best veel tijd overheen, omdat je aan allerlei eisen moet voldoen. Maar nu kunnen we dan ook aantonen dat we een stichting zijn die zich inzet voor het algemeen belang. En voor jou als donateur, gever van een schenking of vrijwilliger kan dit een belastingvoordeel opleveren. Klik hier voor meer informatie (en uiteraard denken we graag met je mee);


Kom vooral eens langs met je familie of vriend(in) om te genieten van onze dieren. En onder het genot van een kopje koffie even gezellig bijpraten. Tot ziens!

Secured By miniOrange